Руският банкер Антонов възнамерява да инвестира 50 млн. евро в Saab

Общи 25 март 2011 | Speed-Press.com A- A+ 1971 посещения | без коментари

Руският банкер и бизнесмен Владимир Антонов подготвя инвестиция от 50 млн. в Saab след завръщането си като акционер в холандската компания Spyker Cars NV, купила шведския автомобилен производител от General Motors Co. миналата година.
Spyker заяви миналия месец, че продава бизнеса си със спортни автомобили на Антонов и възнамерява да се съсредоточи върху Saab. Компанията се нуждае от дългосрочен стратегически инвеститор, за да подобри финансовото положение на Saab.
„Г-н Антонов е готов да инвестира 50 млн. евро в Saab и да осигури подкрепа за бъдещите модели“, е заявил говорител на руския бизнесмен пред Automotive News Europe в четвъртък.
Spyker предвижда 80 000 продажби за Saab през тази година и 120 000 през следващата, след реализацията на едва 31 696 бройки от шведската марка през миналата.
Антонов участваше още при първата сделка за изкупуването на Saab от General Motors, но трябваше да се откаже от нея, след като бе обвинен в пране на пари. Според думите му обаче след независимо разследване, името му е изчистено.
В момента той би могъл да изкупи някои съществуващи дялове и визира 29,9% за достатъчни.
Според Виктор Мюлер, шеф на Spyker, руският бизнесмен е добре дошъл като акционер. „Вярвам, че това ще се случи. Знам, че той прави всичко възможно и напълно подкрепям усилията му“, е заявил той пред Reuters.

 
Ключови думи:   automotive news europe, general motors, saab, spyker cars
 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте