Северна Корея също иска да стане икономически "млад тигър"

Общи 23 март 2009 | Auto-Press.net A- A+ 1672 посещения | без коментари

"Младите тигри" беше придобило нарицателно значение за бурно развиващите се икономики в Далечния Изток, сред които и тaзи на Южна Корея, преди четвърт век. Днес по същия път иска да тръгне и другата Корея - тази на любимия ръководител Ким Чен Ир. Наскоро той е посетил автозавод, произвеждащ модел, която не е видял промяна от началото на втората половина на миналия век насам.

Лидерът на Северна Корея посети големият автозавод "Синри" (Sungri - "Победа" кор.), разположен в околията Токчхон на централната провинция Пхенян-Намдо. В хода на посещението ръководителят високо оценил заслугите на работниците на предприятието и отбелязъл, че са "внесли голям принос в икономическото развитие на страната". Ким Чен Ир също заявил, че е необходимо да се увеличи държавната подкрепа за завода, за да завърши в най-кратки срокове неговата модернизация, като се замени производственото му оборудване.

"Визитна картичка" на предприятието си остава неговият "първенец" - камионът "Синри-58" (местен двойник на руския ГАЗ-51), чието производство е стартирано още през 1958 година. Колата е с товароподемност 2,5 т., като колата по руска документация е правена още в Полша - Люблин-51 и в Китай като Юецзин НЖ-130.

В Северна Корея се правят още камионът "Чачжу", по лиценз на КрАЗ, модернизиран вариант на който е направен с японска помощ през 80-е години на миналия век. На колата е премахната третата ос, модернизиран е моторът и е монтирана нова кабина. По лиценз на FIAT се прави и лек автомобил.

 

Снимки


 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте