Серджо Маркионе е новият председател на ACEA

Общи 02 декември 2011 | Speed-Press.com A- A+ 7735 посещения | без коментари

Серджо Маркионе, главният изпълнителен директор на FIAT Group Auotomobiles SPA е новият президент на Европейската асоциация на автомобилните производители. Той сподели, че асоциацията ще фокусира работата си върху три основни теми: европейската индустриална политика, устойчива мобилност и транспорт и международни търговски отношения. Тези въпроси са тясно свързани със силни инвестиции и иновации на индустрията, което от своя страна зависи от конкурентоспособна производствена база в Европа.
Маркионе заема поста на Дитер Цече, председател на Управителния съвет на Daimler AG и ръководител на Mercedes-Benz.
Европейската автомобилна индустрия е основен работодател и инвестира над 30 млрд. евро за научни изследвания и развитие всяка година – повече от всяка друга индустрия в Европа.
Асоциацията на автомобилните производители (ACEA) е основана през 1991 г. и представлява интересите на най-големите производители на автомобили, камиони и автобуси в Европа на равнище ЕС. Бордът на директорите избира нов президент всяка година. Автомобилната индустрия в Европа осигурява директна заетост на повече от 2,3 млн. души и поддържа около 10 млн. работни места в близки до нея сектори. Членове на ACEA са: BMW Group, DAF Trucks, Daimler, FIAT, Ford, GM, Jaguar и Land Rover, камиони и автобуси MAN, Porsche, PSA Peugeot Citroen, Renault, Scania, Toyota, VW, Volvo и Volvo Group.

 
Ключови думи:   daimler ag, fiat, fiat group, mercedes benz, spa
 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте