Смъртен случай, анулиран шести етап, но нашите продължават в „Дакар 2012“

Общи 06 януари 2012 | Speed-Press.com A- A+ 2630 посещения | без коментари

Рали „Дакар 2012“ започна с новина за смърт. Южноамериканският мотоциклетист Хорхе Андрес Мартинес Боеро загина още в първия специален участък. 38-годишният състезател попадна в авария на 55-ия километър. Лекарите са дошли пет минути след произшествието, но смъртта му е била регистрирана на борда на спасителния хеликоптер.
Заради лошото време в Андите (сняг и дъжд) чилийските власти затвориха за една нощ границата при Пасо де Сан Франциско, разположена на 4700 м надморска височина.
Рали „Дакар“ за седми път пресича планинската верига, но заради влошената обстановка организаторите на ралите анулираха шестия етап и решиха да организират конвой за всички коли днес в името на общата безопасност.
Пилотите в клас АТВ Младен Вачков и Петър Ценков завършиха успешно петия етап. Машините на двамата ни състезатели Cam-Am продължават да имат проблеми с надморската височина, а двигателят прекъсва, поради което българите не могат да се движат с висока скорост. Въпреки това Вачков записа 13-о време в отсечката.
Предходният ден бе много драматичен за него и успя да пресече финала късно през нощта, след като спука резервоара и остана без гориво. Така днешната новина за отмяната на етапа през Андите е добре дошла за състезателите ни.
По време на етап 4 екипаж с номер 500 в категория товарни в лицето на Николаев, Савостин и Рибаков от тима на „Камаз Мастер“ бяха отстранени за непортменско поведение. Състезателите не са оказали помощ на аварирал автомобил от ралито.
Петият етап бе спечелен от Холовчик, с което полякът се изкачи на второ място в генералното класиране. Соуса продължава със силното състезание за Great Wall и изостава с 40 минути от водача - на 7-о място. Според сайта на ралито Младен Вачков е извън класирането, но българинът е стигнал до финала на последните два етапа и дори е дърпал Ценков до финала в 5-ия етап.



Видео

 
Ключови думи:   Off Road
 

Снимки


 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте