Стартираха продажбите на Range Rover Evoque

Общи 04 април 2011 | Auto-Press.net A- A+ 2355 посещения | без коментари

Хитовият модел се предлага на цени от 68 000 лв.

Evoque е най-компактният, най-лекият и най-модерният автомобил, произвеждан някога от Range Rover. Компромис с лукса и динамиката, обаче, няма. Evoque е изящен, луксозен и също толкова специален, като всеки друг Range Rover. Той e със същата забележителна конструкция, характерна за марката и доказала се през годините. Нещо повече – този модел е истинска революция по отношение на дизайн и излъчване. Range Rover Evoque e предназначен за онези клиенти, които не са готови да пожертват традиционните 4х4 качества за сметка на впечатляващия и компактен дизайн.

Визията на автомобила е родена от страстта на марката, но е различна, практична, привлекателна и вълнуваща, защото Range Rover никога не е произвеждал обикновени автомобили. Затова не е изненада, че всички елитни автомобилни специалисти предричат, че Range Rover Evoque ще е новият хит в компактния премиум сегмент. Той се предлага във версии с 3 и 5 врати. Освен по броя на вратите, двата варианта се различават и по предното стъкло и покрива, който при петвратия модел е по-наклонен и по-висок, за да се увеличи свободното пространство над главите на пасажерите.

Range Rover Evoque се предлага с два 2,2-литрови дизелови двигателя - с мощност 150 к.с. при версията само с предно предаване и 190 к.с. със задвижване 4х4. Бензиновият двигател е нов 2-литров агрегат с турбокомпресор и непрекъснато впръскване на горивото с мощност 240 к.с., който работи в комбинация с 6-степенна автоматична скоростна кутия с електронен селектор. В другите модификации Evoque може да се поръча и с 6-степенна механична трансмисия.

Новият модел има адаптивно шаси с регулируеми амортисьори с променлива твърдост и много опции за допълнително оборудване, включително система за автоматично паралелно паркиране, система за следене на мъртвите зони и система за кръгов обзор с пет цифрови видеокамери. Освен това, като допълнителна екстра се предлагат панорамен покрив, аудиосистема и навигация със сензорен дисплей, оборудвана с технологията Dual View, даваща възможност на водача и пасажера до него да виждат различни изображения на един екран.

Продажбите на Range Rover в България вече стартираха, като цената на модела започва от 68 000 лв. с ДДС. За всеки пазар е определено лимитирано количество от новия модел през 2011 г. Българският пазар не прави изключение, като 20% от годишната квота вече е продадена. Доставките на модела ще започнат през месец септември. Който желае да има пленителния Evoque още през 2011 г., наистина трябва да побърза!

P.S.
Автопрес 2001 е първата специализирана редакция у нас получила възможността да подкара новата британска кар-легенда. Очаквайте подробен тест.

 
Ключови думи:   range rover
 

Снимки


 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте