Стягат Кейп Таун за кръг от Формула 1

Общи 01 февруари 2011 | Auto-Press.net A- A+ 8615 посещения | без коментари




Компанията Cape Town Grand Prix Bid ще представи наскоро плановете си за създаване на писта и включване на Кейп Таун сред кръговете от шампионата на най-бързите пилоти на планетата. Поканата за представянето е отправена от гуруто на формулата Бърни Еклестон и венчае надеждата за завръщане на болидите в Южна Африка.

Всъщност предложенията Кейп Таун да приеме кръг от Формула 1 са три, но най-напред с "материала" са от Cape Town Grand Prix Bid Company, основана през 2007-а след 12 години проучвания и развитие на идеята. Те предлагат 5,3-километрово трасе в градски условия под прочутата Тейбъл маунтин и близо до новото бижу на града - футболния стадион, където ще е стартът на трасето и боксовете.

За трасето като модел е избрано това в Монако, но трябва да се направят доста промени в градоустройствения план и след като Монако е френската Ривиера, то Кейп Таун може да стане африканската Ривиера. Изборът не е случаен - построяването на специална пистd би струвало 40 пъти по-скъпо, отколкото ако се използва съществуващата пътна структура в града и се преобразува по стандартите на FIA.

Eклестон иска шоуто му да се върне отново в Африка - "това е друг континент на който трябва да приcъcтваме. За късмет, сега хората виждат какво направи световното по футбол за страната. Добре е като си помислиш, че малко или повече покриваме света".

Южна Африка беше домакин много години на кръг от Формула 1, но последното състезание беше проведено там през 1993-а. Сега намеренията са връщането на болидите на Черния континент да стане през 2013-а година.

 
Ключови думи:   cape town, grand prix
 

Снимки


 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте