Съюз между BMW и PSA Peugeot Citroen? - За общо производство на версии на MINI

Общи 08 август 2009 | RS-Auto.bg A- A+ 1084 посещения | без коментари

Нерядко се осъществяват съюзи между автомобилните компании, за да се намалят разходите по производството и да се обменят технологии, които могат да допринесат за успеха на всяка от тях.

Напоследък се говори за вероятно партньорство между BMW и PSA Peugeot Citroen. Двата автомобилни производителя преговарят помежду си за споделяне на платформите за производство на малки коли. Планира се общо производство на версии на MINI. Все още няма детайлна информация по този въпрос. Двете компании не си партнират за първи път. Преди време те създаваха заедно четирицилиндрови двигатели за MINI.

Ръководствата на немската и френската компания винаги са поддържали добри отношения помежду си. Шефовете им, Норберт Рейтхофер (на BMW) и Филип Варин (на PSA Peugeot Citroen), дискутираха задълбочено през последните месеци възможностите за общо бъдещо производство. Освен ако не се случи нещо непредвидено, се очаква да се осъществи партньорството между двете компании. Вероятно това ще донесе успех на всяка от тях.

 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте