Тодор Славов атакува челото на балканския шампионат в Румъния

Общи 23 август 2013 | Speed-Press.com A- A+ 6245 посещения | без коментари

Тодор Славов и неговия навигатор Добромир Филипов ще вземат участие в третия кръг от балканския рали шампионат в Румъния в края на седмицата. Екипажът на Булбет рали тим ще стартира в макадамовото рали „Арад“, а целта пред варненците е да спечелят максимален брой точки, които ще им осигурят лидерството в организираното след близо 15 годишно прекъсване първенство на Балканите. За момента Тодор и Добромир заемат второ място в него, като изостават с три точки от временните лидери от Турция Сойлу и Сахин. Турците обаче не са заявени за старта в Румъния и това дава отлични възможности за българите да атакуват челото. За Славов и Филипов това ще бъде първи старт на макадам след близо две години пауза. Варненците участваха за последно в състезание с такава настилка през май 2011 година, когато се представиха чудесно в Босфор Рали край Истанбул.
Четиридесет и четирите екипажа, които ще вземат участие в рали „Арад“, ще трябва да покрият 138,5 състезателни километра, които са разпределени в 13 скоростни етапа. Първия ден ще бъде решаващ за класирането в състезанието, тъй като включва 10 скоростни отсечки с обща дължина от 122,42 километра. В неделя програмата предвижда едва три изпитания – две преминавания през супер-специален етап и една отсечка от близо 11 километра.
„Етапите са бързи и доста тесни, липсват широки участъци. Настилката е от ситен чакъл и това, че ще стартираме назад е предимство, тъй като ще се образува диря с по-добро сцепление“, описва етапите след двата тренировъчни дни Тодор Славов.
Третия кръг от балканския рали шампионат ще стартира в петък вечер с официално представяне на екипажите в Атриум мол в Арад.

 
Ключови думи:   Спорт
 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте