Топ 10 на най-продаваните автомобилни марки в България

Общи 10 май 2011 | Auto-Press.net A- A+ 2585 посещения | без коментари

Автомобилният пазар в България: Бавно, но нагоре

Последните данни на Асоциацията на автомобилните производители и техните оторизирани представители в България (ААП) сочат, че за първите четири месеца на годината, в страната се наблюдава увеличение в новите регистрации на базата на същия период на 2010- та.

При леките и лекотоварните автомобили, продажбите са се подобрили с 21.4% до ниво от 6495 единици, при мотоциклетите ръстът е почти 40% до 100 бройки, а традиционно, при автобусите и камионите се отчита впечатляващо увеличение, което в слечая е двойно, до ниво от 416 единици.

Топ 10 на най-продаваните автомобилни марки в България (за периода ануари- април 2011)
На челната позиция във временното подреждане откриваме Volkswagen със 774 нови регистрации от началото на годината. На второ и трето място застават съответно Ford с 610 единици и пазарен дял от 9.39%, и Toyota с 566 единици и 8.71% дялово участие.

На четвърто място е Dacia с 526 продажби за периода януари- април, след което се подреждат Skoda с 494, Peugeot с 471, Opel с 379, Chevrolet с 340 и Citroen с 333. Топ 10 на най-продаваните марки е оформена от Renault с 332 единици и 5.11% пазарен дял.

 
Ключови думи:   chevrolet, citroen, ford, opel, peugeot, renault, toyota, volkswagen
 

Снимки


 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте