Труден успех за Groupama във Volvo Ocean Race

Общи 12 март 2012 | Speed-Press.com A- A+ 4815 посещения | без коментари

Регатата Volvo Ocean Race пристигна в Оукланд, Нова Зеландия. Лидер продължава да бъде отборът на Groupama. Французите задържаха първата позиция с огромна доза късмет. В сряда максималната скорост на тяхната яхта беше 10 морски възела. Вторият в класирането, отборът на Telefonica, попадна на силен попътен вятър от северозапад и успя да поддържа през целия ден скорост от 17 морски възела. Така за много кратко време те успяха да съкратят преднината на Groupama до 100 мили, с което още повече завързаха интригата в най-трудното и престижно състезание по ветроходство в света.
Капитанът на лидерите Томас Ковил беше видимо притеснен при пристигането на регатата в Оукланд. Настроението в противоположния лагер беше на обратния полюс. Капитанът на Telefonica Андрю Кейп изрази увереност и оптимизъм, че много скоро техният отбор ще окупира първото място.
Според организаторите и експертите на Volvo Ocean Race обаче истинският фаворит за златните медали продължава да бъде отборът на Puma Ocean Racing, който в момента е на трета позиция – на едва 35 мили от второто място. Екипажът, предвождан от Кен Рийд, също успя да направи силен финал непосредствено преди финиша във водите на Оукланд.
Сега предстои 11-дневна почивка за участниците във Volvo Ocean Race. Или иначе казано – време е за парти, радват се уморените, но видимо доволни от допира със сушата моряци. Като най-интересен се очертава 17 март, събота. Тогава местните празнуват деня на Свети Патрик, като го отбелязват с тържествен парад, последван от истинска пролетна фиеста.
На 19 март регата Volvo Ocean Race отново ще изелезе в открити води. Следващата спирка е Итахай, Бразилия.

 
Ключови думи:   groupama, ocean racing, volvo, volvo ocean race, volvo race
 

Снимки


 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте