Турски инвеститор иска да спаси Th!nk

Общи 07 юли 2011 | Speed-Press.com A- A+ 8440 посещения | без коментари

Производителят на компактни електрически автомобили Th!nk, изпаднал в неблагоприятна финансова ситуация, може да бъде спасен от турски инвеститор. BD Otomotiv се представя като специалист в областта на електрическите превозни средства. От двадесет години насам Th!nk се опитва да оцелее и да се наложи в световен мащаб. След четири фалита, норвежката марка изглежда най-сетне е намерила нов инвеститор, готов да я спаси.
BD Otomotiv е подразделение на Boyner Sanayi AS. Автомобилните активности на компанията се въртят само около електрическото задвижване. Компанията твърди, че произвежда модели на базата на Fiat - Fiorino, Scudo и Ducato или на Renault - Kangoo и Trafic. Това се случва в турски заводи, както и в италиански. Компанията е и дилър на китайската марка BYD в Турция. Освен това BD Otomotiv има претенции да внася Fisker в Турция, Гърция, България (което предизвиква нашето недоумение), Румъния и Кипър. За да допълни производството си, BD Otomotiv притежава и поддържа станции за зареждане по японския стандарт CHAdeMO.
Осман Бойнер, собственик на компанията, се надява да спаси Th!nk, и най-накрая да даде бъдеще на достъпни електрически модели от тази марка, какъвто беше първоначалният й замисъл. Предвиждат се и нови платформи. Той се надява да успее да запази инженерната й база в Норвегия, но производството щяло да се осъществява в Италия и Турция.

 
Ключови думи:   ducato, fiat, fiat fiorino, fisker, renault, renault kangoo, sanayi, scudo
 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте