Уникалният Pink Panther Car е обявен за продан

Общи 31 август 2011 | Speed-Press.com A- A+ 6200 посещения | без коментари

На 4 септември стартира аукционът за един впечатляващ автомобил, герой от анимационния сериал „Розовата пантера“. Pantheremobile е създаден специално за телевизионната поредица The Pink Panther Show с продуцент NBC и излъчвана от 1969 до 1976 г.
Напълно автентичен със знаменита си каросерия с 42-годишна история, автомобилът се нуждае от известна реставрация, както заявява самият продавач на униката. Моторът V5 е извън употреба, а колата и до днес не е хомологирана за обществените пътища. Навремето той е проектиран от специалиста в жанра Джей Орберг, конструктор на автомобили за киното и телевизията. На него дължим колата DeLorean от „Завръщане в бъдещето“, Батмобилите в епизодите от 1966 и 1989 с авантюрите в него, Ford Gran Torino от „Starsky и Hutch“, или пък популярния K.I.T.T. от сериала K2000.
Pink Panther Car смени собственика си през 2007 г. срещу 99 500 евро. Според актуалната му оценка е между 50 000 и 100 000 британски лири (между 56 000 и 113 000 евро). Аукционът ще стартира чрез интернет на 4 септември и ще приключи на 14 oктомври.

 
 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте