Ходорковски не спира - предлага и крос-купе на хибрида си Ё-мобил

Общи 07 март 2011 | Auto-Press.net A- A+ 9849 посещения | без коментари

Компанията Ё-авто на олиарха Ходорковски продемонстрира нова версия на своето крос-купе, която е малко по-голяма и има две допълнителни врати. Решението за създаване на петврат модел се базира върху мненията на посетилите представянето на вече доста прочулия се проект за руски хибриден автомобил, наречен Ё-мобил. Премиерата на Ё-мобилите се състоя в средата на декември миналата година в самия център на Москва в специален павилион на Тверския булевард.

Освен петте врати, обновеното крос-купе предлага увеличено пространство за задните пътници, увеличен от 200 до 210 милиметра пътен просвет, както и по-големи ъгли на предния и заден ъгъл на атака, съответно от 20 до 27 и от 28 до 30 градуса. Увеличено е и багажното пространство на автомобила. Сега, по информация на автопроизводителя, обемът на багажника достига 450 литра, а със сгънати седалки от втория ред нараства до 1100 литра. Освен това, новият вариант е станал с 15 милиметра по-висок и с 38 милиметра по-дълъг. Така вече в новото петврато кросс-купе с комфорт ще се разполагат пет човека.

Напомням, че миналия декември предприятието Ё-Авто представи на московската публика наведнъж три прототипа на хибридният концептуален и по думите на създателите му народен" автомобил - Ё-микрован, Ё-крос-купе и Ё-фургон. Освен тези три разработки през есента на автосалона във Франкфурт ще бъде демонстриран още един модел, развит върху аналогична на досегашната платформа.

Руските хибридни автомобили, които засега се посрещат със смесени чувства от широката публика и специалистите, като мненията за евентуалният им успех и изобщо за пускането им в производство коренно се разминават, ще имат електромотор 70 к.с., захранван от комплект литиево-йонни акумулатори и 0,6-литров двигател, работещ на природен газ. Максималната скорост на автомоба е 120 километра в час, а с едно зареждане на акумулатора и резервоара на ДВГ-то Ё-мобилът ще може да изминава около 400 километра.

 

Снимки


 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте