Ценков и Вачков са готови за рали „Дакар“

Общи 09 декември 2011 | Speed-Press.com A- A+ 9220 посещения | без коментари

Три седмици преди старта на рали „Дакар“ 2012 в Аржентина, подготовката на българските участници за легендарната надпревара е в своята финална фаза.
Състезателните ATV-четириколки, асистентският камион и пресавтомобила на отбора „Рали Рейд.БГ“ вече отпътуваха за Аржентина с ферибота на организаторите.
На 1 януари 2012 г, под стартовата арка в курорта Мар Дел Плата ще застанат българските състезатели в най-тежкото рали на света. Петър Ценков ще запише своето второ участие в рали “Дакар”, а съотборникът му Младен Вачков ще дебютира на южноамериканска територия. Двамата ни пилоти ще разчитат на главния механик Димитър Ортаков и топ състезателите ни по офроуд Руси Русев и Руслан Трифонов, които също ще са част от асистентския екип на отбора. И тази година с екипа ще пътува известният в моторспорт средите фотограф Стоян Драев, на когото ще разчитаме да запечата най-важните моменти от участието на българите в рали “Дакар”.
Участието в рали „Дакар“ далеч не започва на старта в Аржентина. Не по-малко важна от уменията на пилота и издръжливостта на машината е подготовката за състезанието.
Подготовката на спортен клуб „Рали Рейд БГ“ за ралито започна скоро след финала на предишното му издание.
Състезателните машини тази година са тунинговани изцяло в България от Петър Ценков и с помощта на механиците и инженерите от Авиокомпания „Карго Ер“. Специалните изработки и тунинг части са направени от механика на отбора инж. Димитър Ортаков (Омбре)
От друга страна асистентският камион Mercedes 6х6 бе подготвен на няколко етапа:
1. Силови установки, двигател и ходова част – гр.София, Транс 33 - TIR Сервиз
2. Фирма ВАИС ТРАНС ЕООД, гр. Пловдив, подмени горивните резервоари и направи цялостна регулировка на горивната апаратура на двигателя.
3. Фирма „ВАВ- Пловдив“ изработи водни резервоари и всякакви др. детайли от неръждавейка
4. Във фирма „2Р-България“ ЕООД преоборудва изцяло работилницата и я пригоди за нуждите на отбора. Фирмата изработи районното осветление на бивка
5. Електрическа инсталация – фирма „Рускомерс-99“ ЕООД,
Всички работиха неуморно и безвъзмездно по машината.
„Русев Гараж“ в изключително кратки срокове и с голям професионализъм подготви джип „Тойота Ланд Круизер“ според изискванията на ДАКАР за журналистическа кола.
Бюджетът за участие в “Дакар” възлиза на няколкостотин хиляди евро, които нямаше как да бъдат събрани без помощта на спонсорите на тима: Авиокомпания „Карго Ер”, Глобул, „Девин“ АД, „ГРИНИ ГН“ ЕООД, „РОСИНИ“ ЕООД, „КАЛИНЕЛ“ ЕООД – гр. Троян, както и с подкрепата на държавата в лицето на Министерство на физическото възпитание и спорта и Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията.
На 1 януари 2012 г. Петър Ценков и Младен Вачков ще се впуснат в 15-дневна авантюра на територията на Аржентина, Чили и Перу. Маршрутът на рали “Дакар е с дължина над 8500 км, над половината от които – състезателни. На старта в Мар Дел Плата ще застанат общо 465 състезателни машини от всички класове.
Българските участници ще заминат за Аржентина на 27 декември.


 
Ключови думи:   Off Road
 

Снимки


 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте