Шофьорите над 75 години по-рискови от младоците

Общи 01 юли 2013 | Speed-Press.com A- A+ 7265 посещения | без коментари

DEKRA и швейцарската AXA организираха краштестове във Вилдхауз, Швейцария, симулиращи ситуации и аварии, характерни за възрастните хора и за начинаещите шофьори. В първия експеримент, една кола се движи с 50 км/ч срещу манекен пешеходец, бутащ количка. Резултатът е, че куклата, както виждате на видеото по-долу, отхвърчва с няколко метра във въздуха и рискът от фатални наранявания е висок. При втория тест възрастен пресича главен път странично от колата. Въпреки че вижда водача срещу себе си, но не и този отляво, той отново е тежко ранен.
Бяха проведени и тестове, свързани с рисково поведение на младежи и възрастни хора зад волана. Новото проучване сочи, че най-малко риск носят участниците в движението на възраст между 30 и 60 години. 75-годишните шофьори обаче са по-опасни от начинаещите шофьори.Видео

 
Ключови думи:   axa, dekra
 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте