Ще произвеждат най-бързата електричка в Холандия

Общи 05 юни 2013 | Speed-Press.com A- A+ 6220 посещения | без коментари

Американската компания Detroit Electric ще започне да произвежда единствения си засега модел SP:01 в завод в Холандия. Припомняме, че това е най-бързият сериен електромобил в света, направен на основата на Lotus Exige, който ще се предлага и на пазара в Европа.
Американците явно се лакомят и за Китай, защото са подписали договор и с Geely. Заедно с тях те ще правят електромобили, като първият им общ проект ще е седанът Emgrand EC7-EV.
Засега производството на SP:01 в САЩ се отлага, след като първоначално беше планирано да започне през август и септември. В момента компанията преговаря със завод в предградията на Плимут, след като в щата Мичиган нещата пропаднаха. Очаква се оттам да излизат около 2,5 хил. автомобила годишно.
Първоначално от модела SP:01 обаче ще бъдат направени само 999 бройки, като цената за един се очаква да е около 135 000 долара.
Електрическият спортист на Detriot Electric дебютира тази година през април на салона в Шанхай. Чудото е с електромотор с макс. мощност 203 к.с. От място до 100 км/ч той ускорява за 3,7 сек и развива макс. скорост от 249 км/ч.

 
Ключови думи:   geely, lotus, Lotus Exige, sp 01
 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте