Японското бедствие засяга и европейските автомобилни производители

Общи 18 март 2011 | Speed-Press.com A- A+ 2785 посещения | без коментари

Eвропейската автомобилна индустрия също може да пострада от японското бедствие, ако ситуацията не се подобри през следващите няколко месеца. Досега то е било защитено от съществуващите запаси, смята Лоран Бюрел, главен директор на Plastic Omnium, френски доставчик на автомобилни части. Според него на този етап спирането на производството в Япония все още не е засегнало Европа, но ако нещата продължат по същия начин, в края на месеца всеки ще усети липсата на определени части в една или друга степен, но от началото на април нещата ще се усложнят.
За да се застрахова, Volkswagen AG е създала специална работна група, която да следи доставките на части от Япония, е заявил вчера на пресконференция в Щутгарт Мартин Винтеркорн, глава на компанията. Доставчиците на VW и Porsche не са засегнати от земестресението, макар че проблеми могат да възникнат в средносрочен план, е добавил Винтеркорн.

 
Ключови думи:   plastic omnium, Porsche, volkswagen, volkswagen ag
 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте