203 конски сили в новото Clio Renault Sport

Общи 23 април 2009 | Auto-Press.net A- A+ 2030 посещения | без коментари

След 20 години активно пазарно присъствие и почти 10 милиона продадени екземпляра, Renault представя на пазара обновената версия на изключително успешния си модел Clio. С дизайнерски препрадки, особено в предната си част, към изцяло новото поколение на Megane, компактният мъник обещава още много приятни и пълноценни изживявания на своите бъдещи собственици. А за по- палавите са предвидени 203 кончета", скътани под прединя капак на новото Clio Renault Sport.

Палавата" модификация на новото Clio Renault Sport демонстрира значително по-агресивна визия, от тази на серийната версия на модела. Това е задължително, особено като се има предвид природата" на колата и необходимостта от оптимизация на аеродинамиката. Автомобилът се предлага с два вида окачване- Sport и Cup, спирачна система Brembo със спирачни дискове с по- голям диаметър, две нива на оборудване- chic and sporty и outright performance (36 килограма по- лека), и разбира се с мощен задвижващ агрегат.

Новото Clio Renault Sport е оборудвано с двулитров, шестнадесетклапанов задвижващ агрегат, който генерира максимална мощност от 147.5 кВт или 203 конски сили при 7100/мин. Максималният въртящ момент на двигателя е 215 Нм при 5400/мин, предавателната кутия е шестстепенна механична.

Новото Renault Clio Renault Sport подскача до 100 км/ч за 6.9 секунди, изминава километър от спряло положение за 27.3 секунди и е в състояние да развие максимална скорост от 225 км/ч (+10 км/ч в сравнение със своя предшественик). Нанесените технологични промени са довели също така до намаляване на средния разход на гориво на бързака". Показателят е 8.2 литра на 100 километра пробег.

**********
Видео на новото Clio Renault Sport можете да видите тук:AutoPress.tv

 
Ключови думи:   brembo, clio renault, megane, renault, renault sport
 

Снимки


 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте