22% ръст в продажбите на Mercedes-Benz през август

Общи 07 септември 2010 | Auto-Press.net A- A+ 1425 посещения | без коментари

След приключването на миналия месец, Mercedes-Benz отчете десетият пореден с двуцифрено процентно увеличение в новите си регистрации в глобален мащаб. През август, продажбите на компанията са се увеличили с 22%, като доставките към клиенти са достигнали ниво от 81 000 автомобила. Реализацията на Mercedes-Benz от началото на годината се е подобрила с 16% до ниво от 735 400 единици.

"Ръстът в продажбите на компанията продължава предимно благодарение на търсенето на E-class и S-class, както и в резултат на увеличението в продажбите в Китай и САЩ, коментират от Mercedes-Benz. "Ще представим още един акцент в нашата продуктова гама по време на салона в Париж, където ще демонстрираме изцяло новото поколение на нашата икона CLS. Автомобилът ще постави нови стандарти, благодарение на пленителният си дизайн, пълната си гама системи за безопасност, и новите, високо ефективни V6 и V8 BlueDIRECT бензинови двигатели.

Mercedes-Benz отчита отлични резултати на трите си основни пазара- Германия, САЩ и Китай. Особено удовлетворяващо е представянето на марката на родна почва, където регистрира подобрение в позициите си от 17% с 15 800 нови продажби през август. Вторият по важност пазар на Mercedes-Benz- Страната на неограничените възможности, също се отблагодарява на компанията- търсенето на продукцията й се е увеличило с 10% до 18 800 единици. От началото на годината, продажбите на компанията в САЩ са нарастнали с 18% до 139 900 автомобила, като по този начин тя заема лидерското място сред германските производители на луксозни коли в страната. С 5%, до 2100 единици, са се увеличили новите регистрации на марката в Канада през август.

В Китай, Mercedes-Benz отчита ръст в продажбите си от 113% до 13 400 автомобила през изминалия месец. В Бразилия, резултатът е с 48% по-добър, в Русия с 63%, а в Индия с 91%. Със 188%, до 1600 единици, се е повишило търсенето на продукцията на марката в Южна Корея.

В Западна Европа увеличението в продажбите на Mercedes-Benz през миналия месец е 8% до 29 000, като във Великобритания се отчита ръст от 37%, в Холандия 46%, и в Швеция с 45%.

Основните "двигатели за успеха на Mercedes-Benz са новите E-Class и S-Class, като при версиите седан и комби на първия от моделите се регистрира подобрение от 38% през август. При комбито се отчита подобрение от цели 286%. При флагманската S-класа, през август се отбелязва ръст от 41% до ниво от 5100 единици, а при C-class седан такъв от 21% до 18 900 автомобила. При комбито, съответните показатери са +27% до 4400 единици.

При SUV автомобилите на Mercedes-Benz, през изминалия месец се регистрира ръст от 13% до 14 500 единици, а при компактните- A- и B-class, увеличението е с 18% до 12 100 автомобила.

През август, при smart се регистрира спад от 18% до 5800 автомобила.

 
Ключови думи:   mercedes benz
 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте