5 млн. долара са щетите от взрива в лабораторията на GM

Общи 20 април 2012 | Speed-Press.com A- A+ 5615 посещения | без коментари

Щетите от взрива, предизвикан от литиево-йонна батерия в изследователската лаборатория на General Motors, може да струват на компанията 5 млн. долара. Това съобщи представител на пожарната безопасност на GM - Мо Абрахам. Според предварителните изчисления разрушеното имущество възлиза на минимум 1 млн. долара, но основните щети от взрива са силно пострадалите стени на зданието: компанията е изгубила интелектуална собственност на стойност от не по-малко 2 млн. долара. „Безопасността на нашите сътрудници е главният ни приоритет, инцидентът ще бъде разследван в най-подробни детайли” , подчерта представителят ва General Motors Грег Мартин. Пострадалият при експлозията 26-годишен сътрудник на компанията е все още в болница с черепна травма и мозъчно сътресение.
Както вече ви информирахме, мощният взрив в изследователския център на General Motors в Мичиган се случи на 11 април. В една от лабораториите са били провеждани изпитания на литиево-йонен акумулатор: специалистите са проверявали как функионирара той в екстремални условия. В резултат на взрива зданието е било силно повредено, изхвърчали са всички стъкла. Пристигналите на място спасители са евакуирали около 80 човека. От официалното изявление на General Motors става ясно, че взривилият се акумулатор е бил прототип, той въобще не е продаван на пазара до този момент.

 
Ключови думи:   general motors, GM
 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте