9 от 10 модела с 5 звезди в тестовете за сигурност

Общи 26 август 2011 | Speed-Press.com A- A+ 8155 посещения | без коментари

На последните тестове за сигурност, проведени от Euro NCAP, девет от десетте тествани модела получиха максималния резултат от пет звезди.

Хибридът Opel Ampera с Range Extender заслужи най-високия резултат заради активната си сигурност, макар че демонстрира леки слабости при фронталния удар и защитата за пешеходци. Новото корейско комби Hyundai i40 също се представи много добре, макар че азиатските инженери трябва да поработят още за намаляване на последствията при блъскане на човек. Малката Kia Picanto беше единственият модел, който не достигна максималните пет звезди, а само четири – въпреки това обаче новото поколение на модела се е представило значително по-успешно от предшественика си, а ако ESP беше серийна, резултатът щеше да бъде по-висок. Лимузината Audi A6 пази много добре пътниците си, но и при нея защитата на пешеходците трябва да бъде на по-високо ниво. Всъщност почти всички тествани автомобили не предлагат особено добра защита за пешеходци – най-добре в този компонент на теста се е представил VW Jetta. Друг VW – Golf Cabriolet, успява да постигне върховия резултат в класа си. Още два модела – Chevrolet Orlando и Aveo, потвърждават напредъка на корейците по отношение на сигурността. BMW X3 и Citroen DS5 също предлагат високо ниво на безопасност при удар, но и те, подобно на останалите, не са убедителни при защитата на пешеходци.

Напомняме, че крайната оценка на всяка кола се формира на база на няколко компонента – сигурност на пътуващите в автомобила, сигурност на децата, защита на пешеходци и активна сигурност.

 
 

Снимки


 

Изрежи и сглоби Изрежи и сглоби
26 август 2011
 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте