Alfa Romeo и студенти по дизайн направиха прототип

Общи 18 февруари 2013 | Speed-Press.com A- A+ 4145 посещения | без коментари

На 83-тото издание на автомобилния салон в Женева Европейският дизайнерски институт в Торино ще представи своята студия Gloria, разработен в сътрудничество с развойния център на Alfa Romeo. През 1966 г. моделът Spider Duetto поставя митичните основи на марката в САЩ с участието си във филма The Graduate.
Днес подобна мисия ще има и Gloria, която е насочена към щатския, така и към азиатския пазар.
Европейският институт по дизайн използва възможността да помогне на студентите си да развихрят въображението си и да разработят голям автомобил за въпросните части от света. В интерес на истината седанът е символ на елегантност и престиж. Alfa Romeo Style Centre на свой ред се включи в различните фази от начинанието – като се започне от първите стилни оферти и се стигне до разработването на пълноразмерен макет от глина в мащаб 1:1.
Дължината му е 4700 мм, широчината - 1920 мм, а височината - 1320 мм. При колесна база в размер на 2900 мм Gloria е спортен седан с решителна линия. Моторният капак ни напомня за всичко хубаво, което си мислим за Alfa Romeo, а кожените ивици отпред ни връщат в миналото на марката. Gloria е плод на усилията от страна на двайсет студенти от Италия и други страни. Името на програмата, по която работят те, е Master of Arts in Transportation Design.
На щанда си в Женева Институтът по дизайн ще даде възможност на виртуални игри на iPad, с които посетителите ще могат да изпробват различни цветове, джанти и др.

 
Ключови думи:   Alfa Romeo, gloria, spider duetto
 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте