Artega GT - Внимание... това е Artega GT

Общи 05 февруари 2008 | RS-Auto.bg A- A+ 1860 посещения | без коментари

Определено в момента има раздвижване в сектора на малките и леките роудстъри. А те хич не се радват на малък интерес – все пак това са улични състезатели с напомпани двигатели и предоставящи такова управление, за което собствениците на по-големи и тежки спортни автомобили могат само да завиждат. Напоследък бяха представени KTM X-Bow, MMi Avocet, Tesla, а и почти всичко, което носи логото на Lotus. Но има една кола, която изпреварва всички тези, когато стане дума за стил. Внимание... това е създадената от Fisker – Artega GT.

Artega GT е именно типът кола, която искаме да виждаме по пътищата. Това е комбинация от скорост, ефективност и ниско тегло, които дават гаранция за отлично управление. Същевременно луксозният и относително просторен интериор ще ви задържат още повече време в колата. Цената от 75 000 евро реално изглежда доста разумна, особено ако се вземе предвид фактът, че годишно ще бъдат произвеждани по 500 бройки от въпросния автомобил. И нека само споменем... 300 к.с.

Колата е творение на предишния шеф на Rolls Royce Клаус Дитер Фрерс и екип от немски експерти в областта на автомобилната индустрия. Той бе показан за първи път само като дизайн без двигател по време на автомобилното изложение в Женева от миналата година, а след това като напълно функциониращ прототип по време на изложението във Франкфурт. Сега вече моделът е готов да влезе в серийно производство, като локацията на неговия дебют ще бъде и мястото, където бе показан за пръв път – Женева, но година по-късно.

Сред някои от специфичните характеристики на колата са елуминиевата рама, каросерията, подсилена с въглеродни нишки, тегло от 1100 кг, багажник с обем от 300 литра, 3.6-литров V6 агрегат с директен инжекцион и шестстепенна DSG трансмисия. Очаквайте максимална скорост от 270 км/ч и ускорение до 100 км/ч със старт от място за по-малко от пет секунди.

 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте