Astra GTC атакува

Общи 29 ноември 2011 | Speed-Press.com A- A+ 8515 посещения | без коментари

Миналата седмица приключихапървите тестове за медиите на Astra GTC. На пътя всички изпълнения на модела ще ползват с предимствата на високотехнологичната система на предното окачване HiPerStrut (High Performance Strut), която се съчетава интелигентна система на задното окачване с торсионна греда и звено на Уат. Сред другите новъведения са електронните системи за подпомагане на водача на основата на второто поколение предна видеокамера Opel Eye с разширена функционалност и новата биксенонова система на предните светлини Advanced Forward Lighting от четвърто поколение.
GTC ще бъде самостоятелен модел в гамата на Opel и върхово изпълнение на Astra. Той не споделя нито един елемент от външността си с останалите членове на фамилията на Astra, освен корпусите на външните огледала за обратно виждане и радио антената. В модела са регистрирани общо 11 патента. Голямото челно стъкло се простира без прекъсване от предния капак чак до линията на покрива на нивото на средната странична колона и така предлага безпрецедентна видимост. Идеално адаптираната към компактното спортно купе схема на окачването предлага по-добра динамика на пътя.
В сравнение с версията с 5 врати на Astra клиренсът на модификацията GTC е намален с 10 до 15 милиметра при едновременно увеличаване на междуосното разстояние с 10 милиметра - от 2685 на 2695 милиметра.
Три са възможните режими на работа на автомобила - Standard, Tour и Sport. Воланът е изключително директен.
От началото на заявките започнали през юни, новата Astra GTC се предлага с избор от пет двигателя - мощен 2.0-литров турбодизел със 121 кВт/165 к.с. и четири бензинови агрегата с мощност от 74 кВт/100 к.с. до 132 кВт/180 к.с. за 1.6 turbo. Всички двигатели се предлагат серийно в съчетание с шестстепенни механични предавателни кутии. В началото на 2012 година бензиновият агрегат 1.4 turbo и турбодизеловият 2.0 CDTI с впръскване common-rail ще могат да се поръчат и с шестстепенни автоматични трансмисии.
Astra GTC гарантира място за петима пътници в интериора си, а предлага и гъвкаво багажно пространство с товарен обем от 370 до 1235 литра.
Суперспортната версия OPC идва през 2012 г.

 
Ключови думи:   astra gtc, high performance, opel, strut
 

Снимки


 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте