Audi A5 cabrio - Дебютира в Париж, влиза в продажби от 2009 година

Общи 25 април 2008 | RS-Auto.bg A- A+ 1870 посещения | без коментари

Audi потвърдиха, че производството на откритата версия на А4 ще бъде прекратено по-късно през тази година. Негов заместник ще бъде откритият вариант на A5, а именно А5 cabrio, съобщават от специализираното издание www.motorauthority.com. За разлика от предишната версия на А4, която бе построен от Karmann, новият открит вариант на А5 ще си бъде домашно производство на Audi във фабриката им в Некарсулм, Германия, където се произвежда и купето.

За разлика от конкурента си от BMW, а именно 3-Series, Audi предпочитат мек и по-лек покрив за своя нов кабриолет, което едновременно ще спести и разходи, и място в багажника. Очаквайте кабриолетът да бъде задвижван от същите двигатели, които се ползват в купето, което означава FSI и TDI двигатели, чиято мощност варира от 170 до 265 к.с. Освен това вероятно ще има и открити варианти S5 и RS5.

Базовият модел ще остане със задвижване на предните колела, но вариантите със задвижване на четирите колела ще бъдат оборудвани с последните векторни системи за разпределени на въртящия момент към четирите колела. Въпросната система разпределя въртящия момент индивидуално между предната и задната ос, както и между задните колела. С това се постига оптимално сцепление и стабилност. Новата седемстепенна S-Tronic трансмисия с два съединителя също би трябвало да се предлага в новия модел.

Общо 28 000 открити варианта на А5 ще бъдат произведени в първата година на производство, като цената в Европа се очаква да започне от 37 000 евро. Очаквайте да видите модела по време на автомобилното изложение в Париж, преди продажбите да започнат от началото на следващата година.

 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте