Bentley пуска най-бързия си сериен модел – Continental GT Speed

Общи 20 юни 2012 | Speed-Press.com A- A+ 2200 посещения | без коментари

Bentley въвежда нов флагман, който ще е най-бързият сериен модел в гамата – купето Continental GT Speed. Мощност 625 к.с. при 6000 об/мин, въртящ момент от 800 Нм и макс. скорост 329 км/ч са характерните технически черти на модела. Допълнени са от понижено окачване за по-спортно поведение и по-твърдо и пъргаво управление, подпис Speed и купе Mulliner Driving. Поръчките за него започнаха от вчера, а първите доставки ще бъдат направени през октомври.
Сърцето на Continental GT Speed е 6-литровият 48-клапанен с по четири разпределителни вала и с двойно турбо W12 двигател. Ускоряването от 0 до 100 км/ч с него става за 4,2 сек и макс. му скорост е 329 км/ч.
Трансмисията е 8-степенна автоматична от ZF. Тя сменя предавките бързо и без замисляне благодарение на интелигентния адаптивен контролен софтуер, за да осигурява перфектната комбинация от скорост и плавност. Освен всичко останало, тя допринася за понижаването на съдържанието на CO2 в отработилите газове с цели 12%.
Гумите са високоскоростните 275 35 R21 Pirelli PZero.
Преди да започнат доставките през есента GT Speed ще направи своя международен дебют на престижния Фестивал на скоростта в Гудууд, който ще се състои от 28 юни до 1 юли. Пилотите Юха Канкунен, Гай Смит и Дерек Бел ще застанат зад волана на предпроизводствената версия.

 
Ключови думи:   bentley, mulliner, pirelli pzero
 

Снимки


 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте