BMW и Daimler създават народен електрокар

Общи 04 май 2012 | Speed-Press.com A- A+ 11465 посещения | без коментари

Министерството на образованието и научните изследвания на Германия инвестира 10,8 милиона евро в проект за създаване на идеален градски електрокар, върху който от известно време работят специалисти от Техническия университет в Мюнхен. Сега към проекта се включват и конструктори от BMW, Daimler и Siemens. Автомобилът, чието работно име е Visio.M, трябва да тежи не повече от 400 кг без батериите, а задвижването му да се осъществява от неголям електромотор с мощност
20 к.с.
Трябва да отбележим, че ранният прототип Vision.M, но под наименованието Mute, бе представен от студенти в Мюнхенския университет на миналогодишния автосалон във Франкфурт. Малкият автомобил тежеше 500 кг заедно с батериите, оборудван с активно окачване и електронна система за стабилност, разработена специално за него. „По-тежкият автомобил изисква по-мощни батерии, за да бъде осигурен по-голям автономен пробег, подчерта ръководителят на катедрата по автомобилни технологии в Мюнхенския университет Маркус Линкамп. – Също така по-тежкият автомобил изисква и по-мощен мотор, в противен случай динамичните му характеристики сериозно се влошават в сравнение с по-леката кола. Нашата цел е да създадем бюджетен електрокар, който да предлага приятно управление.”

 
Ключови думи:   bmw, daimler, siemens, visio
 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте