BMW лансира следващата „тройка” Coupe като Серия 4

Общи 15 юни 2013 | Speed-Press.com A- A+ 10090 посещения | без коментари

BMW лансира следващата „тройка“ Coupe като Серия 4, за да я диференцира от Серия 3. „Четворката“ е по-широка и с по-дълго междуосие от своя предшественик и освен с визията си се различава и с техниката си от него. Най-типичната външна разлика е във фаровете – опционално те могат да разчитат на Full LED технология.

BMW обещава типичното за марката удоволствие от шофирането, гарантирано благодарение на разделението на теглото между предната и задната ос в съотношение 50:50. Производителят смята, че това ще бъде един от най-спортните модели на марката.

Един 6-цилиндров и два 4-цилиндрови двигателя
При пазарното лансиране на спортното купе клиентите ще могат да избират между редови 6-цилиндров бензинов агрегат (за 435i Coupe), 4-цилиндров бензинов за 428i Coupe и 4-цилиндров дизелов за 420d Coupe. Всички двигатели ще разчитат на актуалната технология TwinPower Turbo и ще развиват между 184 и 306 конски сили. Като опция ще бъде предлагано двойно задвижване, но в началото само за бензиновите версии. Дизеловата ще разчита единствено на задно. Срещу доплащане за всички мотори ще може да бъде поръчана и 8-степенната автоматична трансмисия, позната от другите модели в гамата. Серийно ще се поставя 6-степенна ръчна.

Отвън моделът изглежда по-динамичен със своя типичен за Coupe силует и радва окото с типичните за марката къси надвеси, дълъг капак на двигателя и плавно спускащ се зад пътническата клетка силует на покрива. Новата Серия 4 ще бъде моделът с най-нисък център на тежестта на BMW.

Освен динамично шофиране новата Серия 4 ще предлага и възможност за икономично каране с режима ECO PRO, който осигурява икономия на гориво до 20%. Намаленият разход е гарантиран и от системата Start-Stop, рекуперацията на спирачна енергия, указанията за превключване на предавките и включващи се само при нужда спомагателни агрегати.


 
Ключови думи:   bmw, coupe 4, led
 

Снимки


 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте