BMW представи за пръв път в България Серия 5 Гран Туризмо и X1

Общи 29 септември 2009 | Speed-Press.com A- A+ 1375 посещения | без коментари

Премиерните модели на BMW - X1 и BMW Серия 5 Гран Туризмо, както и представянето на юбилейният модел MINI 50 Mayfair по време на Автомобилното изложение в Пловдив, предизвикаха огромен интерес сред посетителите в първият ден на Технически панаир Пловдив 2009. Моделите идват в България само няколко дни след представянето им на автомобилното изложение във Франкфурт и месец преди официалното им въвеждане на европейския пазар. Щандът на BMW Group бе посетен и от официалната делегация начело с министър председателя Бойко Борисов.

С въвеждането на пазара на новото BMW Серия 5 Гран Туризмо най-успешният в света производител на премиум автомобили не само допълва гамата на Серия 5, но и дава начало на съвършено нов сегмент – Sports Activity Sedan. Новият автомобил е предназначен за взискателна целева група – хората, които търсят комбинация от индивидуалност, изискан и модерен стил, лукс и практичност, съответстващи на нуждите и изискванията на активния начин на живот, който водят. Той съчетава усещането за престиж характерно за Седан, спортното усещане на Купе, типични характеристики на Sports Activity Vehicle и модерна интерпретация на концепцията Gran Turismo.

BMW Серия 5 Gran Turismo се предлага с един дизелов и два бензинови двигатели, снабдени с най-съвременните, оптимизиращи разхода на гориво технологии и функции, част от BMW EfficientDynamics, благодарение на които се постига изключително добър баланс между динамика и икономия на гориво. И трите модификации са оборудвани стандартно с осемстепенна автоматична трансмисия, предлагана преди това единствено при дванадесетцилиндровата луксозна лимузина BMW 760i. Трансмисията се отличава с иновативна конфигурация, най-високо ниво на ефективност, също толкова ниско тегло и компактни размери, както при шестстепенната скоростна кутия, съчетавайки удобство и прецизност при превключване на предавките, динамика на шофирането и ефективност.

Новото BMW Х1 допълва гамата на BMW X моделите, пренасяйки за първи път техните специфични характеристики и качества в премиум сегмента на компактния клас. Моделът отговаря на нуждите на модерна целева група, търсеща съвременен автомобил, който да се справя както с ежедневните предизвикателства в градски условия, така и с индивидуалните изисквания, свързани с активния начин на живот и различните стилове на шофиране.

Екстериорът на новото BMW X1 демонстрира самоувереност и елегантност, които се допълват от спортния характер, универсални възможности и отлично поведение на пътя. Макар и с размери по-малки от тези на останалите Х модели, принадлежността на BMW X1 към тяхното семейство е очевидна. Увеличеният пътен просвет и защитата на долната част на автомобила подчертават неговите възможности в off-road условия, а дългото разстояние между осите и леко повдигнатата линия на задните стъкла акцентират върху спортния му характер.

Специалният модел MINI 50 Mayfair e един от двата модела разработени по повод 50тата годишнина на легендарната марка. MINI 50 Mayfair и MINI 50 Camden се предлагат от началото на септември 2009 г. и ще бъдат в производство в рамките само на 12 месеца. Имената им, взаимствани от Лондонските квартали Mayfair, известен с еклсклузивността и традициите си и Camden – с културно многообразие и отворен поглед към света отразяват ценностите на марката и виждането, че нейният успех се дължи, както на славното й минало, така и на способността й постоянно да се развива и бъде в крак с времето.

 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте