BMW X3:Офроудър на годината 2011

Общи 11 февруари 2011 | Auto-Press.net A- A+ 2150 посещения | без коментари

Източник: www.bmw.bg


Малко след старта и вече на върха: новото BMW X3 е Високопроходим автомобил на 2011 година".


Само няколко седмици след въвеждането му на пазара BMW X3 заслужи признанието Високопроходим автомобил на годинатана феновете на автомобилите с двойно задвижване. Читателите на немското специализирано списание Off Road" го избраха за свой фаворит в категорията SUV". Така новото BMW X3 върви по следите на своя предшественик, който през 2006 и 2007 г. два пъти подред бе отличен с престижната титла. Освен това в актуалната анкета сред читателите на Off Road" на челните места са класирани и други BMW X-модели. Sports Activity Coupé-то BMW X6 е на второ място в категорията Crossover", а новото BMW X5 е на трето място при Луксозни високопроходими автомобили.

Тройният успех на BMW X-моделите е поредното доказателство за атрактивността и популярността на тази автомобилна концепция, чийто победоносен ход започва през 1999 година с представянето на първото поколение BMW X5. По този начин BMW създава сегмента на Sports Activity Vehicle, а скоро след това и първото поколение BMW X3 и интелигентната система за двойно задвижване BMW xDrive. Електронно управляваното разпределение на мощността осигурява не само уверено сцепление и максимална стабилност при хлъзгави настилки, но и ненадмината динамика на пътя, като по този начин се гарантира типичната за BMW радост от шофирането.

С BMW X6 и BMW X1 тази концепция е пренесена и в други автомобилни сегменти. И двата модела продължават да нямат конкуренция сред премиум марките. За разлика от тях новото BMW X3 е позиционирано в сегмент, в който има конкуренция и от други премиум-производители. Въпреки това благодарение на последователно оптимизираните си качества Х3 налага стандартите там – факт, който се доказва и от избора му за Високопроходим автомобил на годината. Предлаганите за този Sports Activity автомобил двигатели гарантират ненадминати динамични възможности, а благодарение на BMW EfficientDynamics се отличават с изключително нисък разход на гориво и нива на вредните емисии. През пролетта на 2011 г. гамата от двигатели ще включва два бензинови и два дизелови агрегата с мощности между 135 кВт/184 к.с. и 225 кВт/306 к.с. В зависимост от двигателя новото BMW X3 се оборудва серийно или като опция с осемстепенна автоматична трансмисия. В сравнение с предишния модел тази изцяло новоразработена автоматична скоростна кутия осигурява категорични преимущества както по отношение на пъргавината, така и на комфорта.

Благодарение на увеличаващата се от 550 до 1 600 литра вместимост на багажника и делимата и сгъваема в съотношение 40 : 20 : 40 облегалка на задната седалка новото BMW X3 предлага най-просторния интериор и най-високата гъвкавост в сегмента. Освен това се предлага и уникален в сравнение с конкурентите избор от иновативно оборудване, както и асистиращи системи и мобилни услуги на BMW ConnectedDrive. По този начин новото BMW X3 се превръща в единствения модел в своя клас, който може да бъде оборудван с Head-Up дисплей и при който имате достъп до интернет в автомобила.

Изборът на Високопроходим автомобил на годината е сред най-значимите и богати на традиции допитвания до читателите в Германия. Още през 1982 г. читателите на списание Off Road" ежегодно отличават любимите си автомобили с двойно задвижване на германския пазар. През тази година читателите избираха своите фаворити сред 101 модела от осем категории.

 
Ключови думи:   bmw, bmw x3, BMW X5, bmw x6, crossover, sports activity, xdrive
 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте