BMW XP Security не се плаши от терористи

Общи 27 август 2008 | Auto-Press.net A- A+ 1744 посещения | без коментари

Баварският автоконцерн пусна автомобил, който със сигурност ще привлече вниманието не само на богати параноици, но и на хора, чийто обществен статус или начин на живот налага да се предвиждат критични ситуации, част от които ще отговарят на правилото: моят автомобил е моята крепост".

Става дума за последния модел бронирано BMW X5 с обозначение Security, развит на базата на новия E70 BMW X5, който покрива изискванията за клас на безопасност VR4. Това значи, че новата кола е способна да издържи директен обстрел с топ-пистолета Magnum 44-и калибър.

Ключовите лементи оот конструкцията на бронираното BMW X5 са направени от свръхяка стомана и бронебойно стъкло с дебелина 22 мм. Това позволява надеждна защита за пътниците в екстремални ситуации като отвличания, грабеж, обстрел със средна мощност и малки взривове.

4,8-литровият, 8-цилиндров двигател на новото бронирано BMW X5 Security има максимална мощност от 355 к.с. и развива максимален въртящ момент 475 Нм при 3400/мин. Независимо от сериозно увеличената заради бронировката маса, джипът, който не се различава по външен вид от нормалното изпълнение се ускорява от 0 до 100 км/час за 7,5 сек. Максималната му скорост е ограничена на отметката 210 км/час, а полезният му товар достига 500 кг.

 
Ключови думи:   bmw, BMW X5, e70, magnum 44, vr4
 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте