Chevrolet Camaro SS - Този път интерио...

Общи 21 септември 2008 | RS-Auto.bg A- A+ 1012 посещения | без коментари

Досега няколко пъти е ставало дума за популярността на Chevrolet Camaro, както и неговата по-спортна версия –SS. И всяка една снимка предизвиква страхотен интерес. Фактите този път се доказват с нова снимка – на интериора на SS. Американците правят толкова масивен ПР на своя модел, че най-накрая той ще се прочуе дори в Европа.

Действително новият Camaro се очакваше от много време, като прототипи биваха усърдно показвани през последните две години. За протокола – последният Camaro бе произведен преди шест години. И докато всички очакват новия Camaro, то сигурно очакването за варианта SS е дори по-голямо. Е, вече има серия официални снимки на бъдещия Camaro SS, за когото се предполага, че ще бъде задвижван от LS3 V8 двигател.

Новите снимки показват как ще изглежда окончателният вариант на новия Camaro SS въпреки факта, че всъщност моделът още не е официално показван. Стандартният Camaro и RS обаче бяха показани и като се изключат някои минимални промени, SS до голяма степен запазва познатия стил на модела. Малкият отвор точно под предния капак, малко изменена предна маска и различни емблеми са основните външни различия.

Според първоначалният слухове новият Camaro SS ползва малко изменена версия на 6.2-литровия двигател от LS сериите (същият се ползва и в Corvette ZR-1 и Cadillac CTS-V). Според официални данни за Camaro SS обаче той би трябвало да има натурално аспирирани двигатели – 6.2-литров LS3 V8 или 6.2-литров L99 (в зависимост от избраната трансмисия). LS3 се очаква да произвежда 422 к.с. и въртящ момент от 553 Нм с ръчна трансмисия, докато L99 ще изважда 400 к.с. и въртящ момент от 535 Нм с автоматик.

Що се отнася до стандартния Camaro, за него също не изглежда да може да се каже нещо лошо на този етап. Показан в дизайнерския център на GM под описанието „забавен, ефективен спортен автомобил за 21-вия век”, Chevrolet Camaro от моделната 2010 година постави доста високи хоризонти на очаквания, докато същевременно преходът от типичните мускулести автомобили към спортни автомобили може да не се хареса някои, които така и още не са успели да се примирят с немските и японските спортисти.

Така или иначе новият Camaro е налице, като представлява един чисто нов модел – негови конкуренти ще бъде съответно Dodge Challenger и Ford Mustang, както и японският Nissan 350Z. Стандартните модели за САЩ ще включват спецификации LS, LT и SS. Има и слухове за суперспортен вариант Z28, които продължават да циркулират, но също така може спокойно да се каже, че и евентуален подобен модел би бил още в зародиш от бъдещите стандарти CAFE, които предстои да влязат в сила. Същевременно обаче поне ще се предлага визуален пакет RS, който ще се предлага за вариантите LT и SS. Съответно пакетът ще включва 20-инчови колела, HID предни фарове с интегрирани халогенни пръстени, както и уникален спойлер и светлини за задницата.

 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте