Chevy Volt: среден пробег без бензин 1600 километра!

Общи 25 април 2011 | Auto-Press.net A- A+ 2325 посещения | без коментари

Американските собственици на Chevrolet Volt през март са влизали на бензиностанция веднъж в месеца, а пробегът на автомобилите им от зареждане до зареждане с бензин е достигнал средно 1600 км, според статистиката.

Сред американските ползватели на хибридните Volt вече има и шампиони - Стив Войтанек от Флорида си е купил колата през декември и вече е изминал 5500 км, 3560 от които без грам бензин - само на ток. Средният разход на гориво на колата му е 122 mpg /мили с един галон/ или 1,9 литра на 100 км.

Гери Дейвис от Южна Каролина за пръв път е сипал бензин в колата си на 9 януари, а втори едва на 11 април. За това време е минал 7360 км, което прави среден разход на гориво от 547 mpg или 0,43 литра на 100 км.

По сметки на GM, 80% от собствениците на автомобили в Щатите не минават повече от 40 мили /64 км/ на в ден, карайки основно по пътя до работата си и обратно. Chevrolet Volt има пробег с едно зареждане на акумулатора между 25 и 50 мили и предлага идеалният вариант да се забрави за нуждата от зареждане с бензин.

 
Ключови думи:   chevrolet, chevrolet volt, mpg
 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте