CITROEN DS4: автомобил с 5 звезди от EURO NCAP

Общи 31 май 2011 | Auto-Press.net A- A+ 2190 посещения | без коментари


Citroën DS4 получи не само 5 звезди от тестовете EURO NCAP с резултат от 97% за неговите системи за сигурност, но и наградата Euro NCAP Advanced (за нововъведения в пътната безопасност). Преди DS4 същата награда получиха и моделите Citroën C5, новият C4 и DS3. Тези отличия доказват ангажираността на марката да създава технологии, които да бъдат полезни в ежедневието.

Citroën DS4 предлага динамично поведение без да прави никакъв компромис със сигурността и комфорта. Сигурността е от първостепенна важност и се подсигурява от системи (включени в серийното оборудване) като електронен разпределител на спирачното усилие, система за подпомагане при внезапно спиране, интелигентен контрол на траекторията и ESP. Автомобилът е екипиран и със шест въздушни възглавници (предни, странични и завеси).

Комфортът също е поставен на преден план. На водача се предлагат подпомагащи системи за шофиране, Citroën DS4 е оборудван с иновативни, интелигентни решения които доставят комфорт и на пасажерите. Такива системи са например:
- системата за наблюдение на мъртвата точка. Иновативна функция, която посредством появата на светлинен сигнал на огледалото за обратно виждане, предупреждава водача за наличието на автомобил или друго превозно средство в мъртвата зона.
- програмируем регулатор и ограничител на скоростта. Водачът може да запамети до пет различни нива на скорост измежду които да избира когато има промяна на ограниченията по време на път.

Citroën DS4 получи също и наградата Euro NCAP Advanced за своята система Citroën eTouch. Отличието се дава на иновативни системи, които увеличават нивото на сигурност на автомобила. Citroën eTouch е иновативна сервизна услуга, която включва спешни повиквания (тел.112) и повиквания към пътна помощ Citroën (в зависимост от страната). Тези две услуги са безплатни и достъпни 24ч/7дни. Връзката става с помощта на интегрирана SIM карта. В случай на инцидент, местоположението на автомобила може лесно и бързо да бъде установено и по този начин службите да реагират по-бързо.

Citroën eTouch включва и други две системи, достъпни онлайн през профила на клиента MyCITROEN : виртуална сервизна книжка и EcoDriving. С тяхна помощ водачът получава съобщения в случай на механична повреда или такава, свързана със сигурността, както и съобщения за предстоящи операции по поддръжката, консумацията на гориво и емисиите CO2. Тези две услуги са безплатни за времето в което автомобилът в е гаранция.

Марката CITROËN
Динамична и креативна марка, CITROËN лансира през 2010 година, DS3, първият модел от своята отличителна линия, която ще се обогати тази година с моделите DS4 и DS5. С повече от 90 години на креативната технология, CITROËN предлага в своята гама два автомобила 'Full Electric', оборудвани с технологията micro-hybride e-HDi и скоро с 'Full hybrid'- HYbrid4. Марката се обновява също и в областта на услугите със CITROËN MULTICITY, нейното предложение за мобилност. CITROËN, това са 10 000 точки на продажба, 11 500 сътрудници, присъствие в 80 държави и 1 460 000 продадени автомобила през 2010 година.

 
Ключови думи:   euro ncap
 

Снимки


 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте