Covini C6W - Ще ви хареса ли?

Общи 02 януари 2009 | RS-Auto.bg A- A+ 1052 посещения | без коментари

Вероятно сте чували вече за шестколесния Covini C6W, но в интерес на истината снимките на колата не създават пълна представа за колата. Затова ви предоставяме и видео материал за суперавтомобила. Трябва да се признае, че щом го видите, или ще обикнете модела, или ще го намразите – трудно е да има средно положение по отношение на емоциите ви.

http://www.metacafe.com/watch/yt-hD5CRn-oMEI/covini_c6w_never_seen_before_clip/

Предишен материал: Covini C6W (съкратено от Covini 6 Wheeler, което ще рече с 6 колела) представлява италиански двуместен и двуврат суперавтомобил, чийто покрив се сваля. Автомобилът бе обмислян преди повече от 30 години от Феручо Ковини, но след това проектът бе замразен до края на 80-те години на миналия век. С развиването на нова хидро-пневматична технология за окачването Covini съумяха да създадат предния сектор с четири колела, така че да се нагажда към условията. Проектът обаче отново бе забавен поради високите разходи по развитието му.

След това през 2004 година Covini представиха първия си завършен прототип по време на автомобилното изложение в Женева и обещаха, че ще пуснат колата в производство. За съжаление, откакто автомобилът дебютира, нищо не е било виждано или чувано за Covini C6W. Всичко това обаче се променя, след като AutoWeek съобщиха, че нетрадиционният суперавтомобил ще влезе в лимитирано производство следващата година.

Предимствата от системата с шест колела според Covini са, че автомобилът е защитен, ако едно от предните колела се спука, освен това има допълнителен спирачен капацитет благодарение на четири индивидуални спирачки плюс две отзад, има по-малки шансове за аквапланинг, има повече сцепление и предлага по-комфортна возия.

Серийната версия се очаква да притежава същия 4.2-литров V8 двигател на Audi, който бе ползван и в прототипа. Окончателно мощността му ще бъде 380 к.с., а въртящият момент – 450 Нм. Въпросният въртящ момент се предава към задните колела посредством шестстепенна ръчна трансмисия. C6W притежава стоманено тръбно шаси с допълнителни подсилващи елементи и структурни компоненти от въглеродни влакна. Предните колела са 16-инчови, докато задната двойка е с 20-инчови огромни колела.

Covini твърдят, че C6W тежи само 1 150 кг и може да достига скорости от 300 км/ч. Това, разбира се, ще трябва да бъде проверено, преди да бъде твърдено официално.

 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте