Daimler впери поглед в Kamaz

Общи 25 юли 2008 | Auto-Press.net A- A+ 691 посещения | без коментари

Днес от централата на Daimler Trucks съобщиха, че са в процес на преговори за придобиването на 42% от руския гигант Kamaz. Успоредно с това, компанията не отхвърля и плановете си за изграждане на изцяло нов производствен комплекс в Русия.

През втората четвърт на тази година, Daimler стартира преговорите си с инвестиционната компания Troika Dialog, която е в състояние да предложи на Daimler Trucks 42% от акциите си в Kamaz. Окончателната оценка на руската компания и вземането на крайното решение за бъдещата сделка се очаква да бъдат осъществени до края на тази година.

Евентуалното бъдещо придобиване на акциите на Kamaz от страна на Daimler Trucks ще бъде изключително благоприятно развитие и за двете страни. От една страна руската компания ще получи свежи средства, но основното в случая са технологичните знания, които е в състояние да предложат от Daimler.

От своя страна Daimler Trucks ще получи изключително лесен достъп до най- големия европейски автамобилен пазар. През изминалата година в страната са били реализирани над 154 000 шесттонни (GVW) камиона, а очакванията за следващите две години са свързани с подобряването на продажбите с около 20%.

В настоящия момент, Kamaz е лидер в сегмента на тежкотоварните камиони, като продажбите на компанията за миналата година са били над 53 000 единици (30% пазарно участие). Около 25% от общото производството на марката е предназначено за износ.

От своя страна, Daimler Trucks регистрира 1300 нови автомобила в Русия през миналата година, което представлява увеличение от 50% спрямо 2007.

 
Ключови думи:   daimler, kamaz, troika dialog, trucks
 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте