Daimler със загуби в размер на 2.45 милиарда долара - Виновни за това са и Chrysler

Общи 18 февруари 2009 | RS-Auto.bg A- A+ 914 посещения | без коментари

Разводът на Daimler с Chrysler през 2007 година не сложи край напълно на взаимоотношенията между двата автомобилни концерна така германците от Daimler все още притежават 19.9 % от Chrysler. И сега тези остатъчни отношения си остават проблем за немския автомобилен производител. Вместо 2008 година да бъде леко неуспешна за Daimler, то заради Chrysler загубите за германците са се удвоили. Това ще рече, че Daimler са отбелязали загуби в размер на 2.45 милиарда долара за 2008 година.

Междувременно само за четвъртото тримесечие Daimler отбеляза загуба в размер на 700 милиона долара, така че определено не трябва за всичко да бъдат винени Chrysler. Изпълнителният директор на немския автомобилен производител е категоричен, че ситуацията около компанията му е все още добра, въпреки че се предвиждат загуби и за 2009 година.

Но междувременно допълнителни 2.31 милиарда, свързани със собствеността на Daimler над Chrysler и други компании, допълнително изяждат от бюджета на компанията.

През 2009 година се очакват с около 10 % по-малко продажби поради слабия пазар и липсата на кредити. Това допълнително ще затрудни ситуацията за Daimler и индустрията, но помощта към Chrysler от страна на правителството всъщност може да оптимизира нещата при Daimler. Така поне американците няма да бъдат в тежест на германците.

Цетше обобщи изгледа към Daimler с положителното съобщение: “Daimler Group е относително добре подготвена да се изправи срещу кризата. Имаме възможността не само да се справим с тази изключителна ситуация, но и даже да излезем по-силни от нея. Възнамеряваме да се възползваме от възможността.”

 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте