Denali ХТ - пикапът на бъдещето?

Общи 12 февруари 2008 | Auto-Press.net A- A+ 2520 посещения | без коментари

GM залага много за доброто си развитие в бъдещето на автомoбилите със задно задвижване, както и на много модерните в момента хибридни разработки. Към цялата тази картина автогигантът добави още една характеристика – пикап и пред нас е вече навярно пикапът на бъдещето, наречен от хората на GM Denali ХТ. Според GM концептуалният им пикап ще позволи намаляване разхода на гориво с цели 50 процента в сравнение с конвенционалните, подобни на него пикапи, които са в момента на пазара.

Огромната разлика с тях е в конструкцията на новата кола – тя не е с рамна, а е със самоносеща конструкция, което позволява много по-комфортно возене, подобно на това при нормалните седани.

Естествено, под капака няма място за друг двигател, освен любимия на американците V-8, но и той е претърпял много сериозни промени. Става дума за първия в историята на General Motors двурежимен хибриден двигател с директно впръскване на горивото, който освен с бензин може да се кара и с етаноловото гориво E85. Ходовият му обем е 4.9, което е намаление в сравнение с най-разпространения мотор на марката 5,3 литра V-8. Максималната му мощност е 326 к.с., а за още по-висока икономичност електрониката може да изключва половината двигатели от работа, когато не е нужна пълната мощност на мотора по време на движение.

Със зелената" си насоченост , задвижване на задния мост и висока спортна персоналност Denali, според GM идеално ще пасне на хора с активен начин на живот – любителите на зимните и водни спортове. Много удобно за тях е решението за отваряне на задната стена към задната седалка, което ще позволи още повече увеличаване на полезното пространство на легена.

Окачването на автомобила е активно, въздушно, с възможност за регулиране според изискванията на водача и пътните условия, джантите са 23-цолови, гумите са специално разработени за модела.

Шеф-дизайнерът на GM Ед Уелбърн споделя, че ниският покрив, късите надвисвания и къс леген придават на колата вид на специално подготвен тунинг-автомобил, какъвто не е срещан досега на пътя.

Вътре в колата са използвани подобни на самолетните контролни прибори с метална окантовка, стил който според дизайнерите трябва да създава чество за студена прецизност". Местата в колата са четири, дължината й е 5.21 м, междуосието 3.13 м.

 
Ключови думи:   denali, e85, general motors
 

Снимки


 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте