Euro NCAP включва системата за автономно спиране в тестовете си от 2014 г.

Общи 13 юни 2012 | Speed-Press.com A- A+ 3515 посещения | без коментари

Euro NCAP публикува резултатите от изследване на предлагането на системата за автономно спиране в европейските автомобили. От 2014 г. тя ще влезе в рейтинга за безопасност, съставен на базата на краш-тестовете на независимата организация.
Така наречената AEB система е в състояние да намали инцидентите на пътя с до 27%. Въвеждането на тази активна технология в обзавеждането на автомобилите обаче все още няма да е в стандартното оборудване. Скорошно проучване на Euro NCAP разкри, че тя е достъпна в 79% от продаваните в Европа автомобили и че 66% от производителите не я предлагат въобще.
Автономното аварийно спиране предпазва от удар, като предупреждава шофьора и подпомага неговата реакция, като сама активира спирането при необходимост. Технологията работи с активен преден радар, видео и светлинен сензор. От 2010 г. насам Euro NCAP е давала редица специални награди на производители, които вграждат тези системи.
Според организацията най-добрите марки на това поприще са Volvo, Infiniti и Mercedes.



Видео

 
Ключови думи:   euro ncap, mercedes, volvo
 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте