Euro NCAP присъди пет звезди на Leaf

Общи 25 май 2011 | Speed-Press.com A- A+ 6715 посещения | без коментари

Euro NCAP подложи на краштестове шест нови пътнически автомобила, сред които се оказа и първият електромобил, получил максимална оценка за безопасност в лицето на Nissan Leaf.
Хечбекът с пет врати от среден клас заслужено получи заветните пет звезди благодарение на специално проектирания си пакет от батерии, при който рискът от повреда или високоволтово изтичане е сведен до нула. „Nissan Leaf доказа, че електрическите автомобили могат да бъдат безопасни колкото и обикновените коли. Вече е наложен стандарт за следващото им поколение за европейския пазар“, заяви Мишел ван Ратинген, генерален секретар на Euro NCAP.
С максимални пет звезди бе удостоено и новото поколение на Ford Focus, с което то продължи добрите традиции на предшественика си.
Сред отличниците по безопасност, строшени от Euro NCAP този месец, се нареди и Volvo V60. Той е обзаведен стандартно с ESC, сигнализация за незакопчан колан и ограничител на скоростта.
Последното творение на Peugeot в сегмента D, седанът 508, както и Citroеn DS4, също получиха по пет звезди. Peugeot 508 демонстрира невероятна защита срещу камшичен удар, причинен при блъскане отзад. Двата френски автомобила обаче все още не защитават достатъчно добре пешеходците, макар че надскачат минимума от 40% общия брой точки. За да получат максимална оценка през 2012 г., автомобилите ще трябва да са безопасни за хората на улицата до 60%, обещава Euro NCAP. Lexus CT 200h, получил също 5-звезден рейтинг, се представи по-добре от френските си колеги по този показател и защити пешеходците на 55%.



Видео

 
Ключови думи:   citro, ds4, euro ncap, ford, ford focus, nissan, peugeot, volvo, volvo v60
 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте