EuroNCAP обяви най-безопасните на 2013-а

Общи 13 януари 2014 | Speed-Press.com A- A+ 5100 посещения | без коментари

Като всяка година, Euro NCAP обяви „отличниците“ на тема безопасност в автомобилните среди. През 2013-а организацията се е опитала да строши на традиционните си краштестове общо 33 автомобила, разделени в седем категории, за да оцени доколко те ще предпазят живота ни на пътя, при това не само този на шофьора и пътниците в колата, а и на пешеходците. И така, кои са най-безопасни в класа си?
В сегмента „супермини“ това е електрическият Renault ZOE, при компактните семейни, както вече ви разказахме, победителят е китайският Qoros 3 Sedan, при големите семейни автомобили с най-много точки по безопасност е Lexus IS 300h, при малките ванове това са Kia Carens и Ford Tourneo Connect, а при компактните 4х4 отличникът е Jeep Cherokee. Maserati Ghibli е най-безопасният от луксозните автомобили.
Qoros 3 Sedan е най-добре представилият се модел за годината въобще и както вече ви споменахме – първият китайски автомобил, получил максимална оценка от пет звезди. Електрическият Renault ZOE и хибридният Lexus IS 300h пък се оказаха не само най-добри в категориите си, а и най-безопасните от всички коли с алтернативно задвижване, тествани през изминалата година.

 

Снимки


 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте