Ferrari 250 TR - На път да замени предишен 250 като най-скъп автомобил

Общи 08 февруари 2009 | RS-Auto.bg A- A+ 899 посещения | без коментари

Автомобилите на Ferrari от серията 250 се доказаха като наистина адски скъпи по време на различни търгове. Все пак състезателен 250 GTO бе продаден на рекордната цена от 15.7 милиона паунда (28.7 милиона долара) по време на търг във Великобритания миналия септември. Сега експертите в областта започват да спекулират, че друг 250 – този път “Pontoon-fender” Testarossa – може да открадне титлата за най-висока окончателна цена.

Автомобилът – Ferrari 250 Testarossa от 1957 година – ще бъде продаден по време на търг посредством RM Auctions and Sotheby's на 17 май тази година в Маранело, Италия. Това ще бъде част от събитието Ferrari Leggenda e Passione. Самото място би трябвало да бъде достатъчно, за да отприщи желание за наддаване въпреки сложните условия на настоящата икономика. Но пък това е един от най-известните и иконични състезателни модели на Ferrari – няма как да не забележи дизайнът на Scaglietti например. Иначе този 250 TR, чиито калници са оприличавани на понтон, е бил произвеждан от 1957 до 1958 година, като са били сглобени само 22 бройки.

Историята на колата е легендарна, като конкретният екземпляр – със сериен номер 0714TR – е участвал в серия легендарни състезания. Зад волана му пък са заставали серия световно известни пилоти като Фил Хил, Питър Колинс и Волфганг фон Трипс. 0714TR е най-дълго време състезавалият се модел от серията 250 TR, заради което може да се твърди, че и зад него има най-богата история.

Иначе допълнителни доказателства, че това е наистина моделът с най-голяма склонност да печели рекорди за цена, е фактът, че вторият най-скъп автомобил, продаван на търг някога, е друг Ferrari 250 - 1961 Ferrari 250 GT SWB California Spyder, който бе продаден през май за 5.4 милиона паунда (или около 10.8 милиона долара по рейтинга за този момент).

 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте