FIAT показва Mefistofele на Goodwood Festival of Speed

Общи 01 юли 2011 | Auto-Press.net A- A+ 5390 посещения | без коментари

Прочутият състезателен автомобил Mefistofele, автомобил-рекордьор, създаден от сър Ърнест Елдридж на базата на Fiat SB4 Corsa от 1908-а, ще е сред автомобилите в експозицията на FIAT в изложбената площ Cathedral Paddock в имението на пера на Марч.

Колата е уникална, единствен екземпляр в света и има вълнуваща история. Била е излагана точно преди 10 години в същия фестивал и сега се завръща отново за радост на феновете с подкрепата на FIAT.

Сър Елдридж купува един Fiat SB4 1908-а в края на състезателната си кариера с цел да направи от нея кола-рекордьор, негова мечта от много години. Той модифицира автомобила, като олекотява шасито, използвайки, колкото и да е странно, части от лондонски дабълдекер и монтира авиационен двигател Fiat A12. Модифицира също мотора - A-12 Bis и той развива мощност от 320 к.с. при 1800/мин с помощта на заменилите двойното магнетно запалване 4 дистрибутора и четири карбуратора.

На 12 юли 1924-а Mefistofele, наречен така заради "стрелбата" и облаците черен дим от ауспусите си, поставя нов световен рекорд на скорост - 234.980 км/ч. "Avvocato" Джовани Аниели купува колата от наследниците на сър Елдридж през 1969-а и днес този уникален автомобил е част от историческата автомобилна колекция на Fiat, напълно възстановен и "боеспособен" след дълъг и внимателен процес на реставрация.

 
Ключови думи:   avvocato, corsa, fiat, mefistofele, paddock, sb4
 

Снимки


 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте