Ford – най-практичен от масовите автомобили у нас, сочи проучване

Общи 26 януари 2012 | Speed-Press.com A- A+ 2890 посещения | без коментари

Fiesta е най-продаваният автомобил в България за 2011 г. Тя е абсолютен лидер в сегмента си с 800 реализирани на пазара бройки. Общо 1851 автомобила Ford са продадени през миналата година, сочи статистиката на Moto-Pfohe, официален вносител на Jaguar, Ford, Volvo и Land Rover у нас. От шведската марка са били купени 206 единици, от Jaguar – 19, а от Land Rover – 140.
„Отчитаме ръстове спрямо 2010 г., особено за марките Land Rover и Jaguar. Не можем да насмогнем с поръчки за модела Evoque, голям е оптимизмът ни за 2012 г.”, сподели с медиите Димо Николов, управител на фирмата.
Moto-Pfohe обяви резултатите от проучване, свързано с отношението на българина към автомобила и неговите предпочитания. То е извършено от маркетинговата агенция Pragmatica. Запитването е направено сред 1000 души с доходи, два пъти по-високи от средните за страната. 72% от респондентите почти всеки ден използват автомобил. 26% от тях са били на възраст от 18 до 29 години, а 50% - между 30 и 48 години. 12% са посочили, че живеят добре, 82% - много добре и едва 5% не са се чувствали удовлетворени.
95% от анкетираните притежават автомобил.
Най-често ползвани са коли от марката VW, следват Opel, Renault, Ford, Audi, Seat и Mercedes. По-голямата част от семейните коли на респондентите са се оказали Opel, като по този показател Ford e на четвърто място.
Американската марка е обявена и за най-практична сред масовите автомобилни брандове, сочи проучването.
96% от респондентите в запитването познават името Moto-Pfohe и дейността на фирмата. 90% смятат компанията за надеждна, а 80% - че предлага автомобили на добри цени.
35% от запитаните възнамеряват да закупят автомобил независимо дали е нов или втора употреба през близките няколко години. Такава е била ставката и през 2008 г.
Проучването е направено през октомври ноември.
През 2012 г. през юни в България ще дебютира новият For B-Max, месец по-късно идва Ranger, а през септември очакваме новия Ford Focus ST. Предстои Volvo да представи V40. До края на годината на българския пазар ще дебютира и новият Range Rover.






 
Ключови думи:   fiesta, ford, jaguar, land rover, mercedes, moto, opel, pragmatica, renault, volvo
 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте