Ford написа нов дизайнерски манифест

Общи 31 август 2011 | Speed-Press.com A- A+ 6190 посещения | без коментари

Една от бъдещите звезди на изложението във Франкфурт бе разкрита предпремиерно пред журналисти от водещи световни медии в това число и Speed-Press преди броени часове. Официалният дебют на концепцията Evos ще се състои на щанда на Ford по време на IAA. Не става въпрос за прототип, който ще дебютира догодина на швейцарското изложение, а за проект, предизвестяващ новото дизайнерско верую на марката, бъдещето на Ford. Преди години компанията направи подобен ход с концепцията Iosis, представена през 2005 г., за да предизвести налагането на т. нар. „кинетичен" дизайн в цялата гама на Ford. Вероятно ще открием чертите на Evos в следващото Mondeo.
Концепцията изглежда като поръчков четириместен автомобил. Тя е с драматичен устремен дизайн. Освен това Evos е екологичен, защото е плъг-ин хибрид с литиево-йонните си батерии. Дължината му е 4,50 м, широк е 1,97 м и е висок 1,36 м. Колесната база на концепцията е 2,74 м.
Ford Evos Concept обединява трите ключови елемента, които са в основата на бъдещата ни продуктова стратегия - изключителен дизайн, интелигентни технологии и възможно най-нисък разход на гориво", заяви по време на представянето на модела Дерик Къзак, вицепрезидент на отдела по глобално продуктово развитие на компанията. „Намерението ни не е да превърнем автомобила в смартфон, а да осигурим лична и безопасна връзка с външния свят", добави още той.
Екипът, разработил Evos, е оглавен от Пол Маскаренас, вицепрезидент на развойния технически отдел на Ford. Според думите му в прототипа са вложени технически решения, които значително подобряват връзката между автомобила и шофьора. Evos е способен да свърже информацията от стила на живот, програмата и навиците на притежателя си, за да адаптира автоматично към тях управлението и настройките на двигателя. „Работим над това как да улесним живота на шофьора", коментира Маскаренас. Така Evos автоматично ще пуска същите радиопредавания и музика, като тези, които слушате вкъщи, ще отоплява или охлажда въздуха в салона според идеалната за вас температура. Безжичната връзка с домашните устройства е гарантирана, автомобилът дори сам ще затвори вратата на гаража и ще загаси осветлението. Освен това новият Ford ще предположи най-безопасния път до дадена дестинация.
Evos Concept комбинира електромотор и бензинов двигател, които работят заедно или по отделно. Неговата адаптивна технология PHEV позволява автономност от 800 км, която идва от батерията и двигателя. Това е повече от който и да е друг пълг-ин или електрически автомобил.

 
 

Снимки


 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте