GLOBUL и рали шампионът на България Крум Дончев ще си партнират в GLOBUL RALLY TEAM

Общи 28 април 2011 | Auto-Press.net A- A+ 2090 посещения | без коментари

GLOBUL и четирикратният рали шампион на България Крум Дончев ще си партнират в новосъздадения GLOBUL Rally Team по време на предстоящия сезон 2011 г. Отборът ще се състезава в националния рали шампионат. Новината бе официално съобщена на пресконференция от представители на мобилния оператор и Дончев Спорт.

GLOBUL Rally Team ще дебютира в рали Траянови врата (14-15 май 2011 г.), първи кръг от националния шампионат. Това стана ясно от състезателната програма на тима, разкрита по време на представянето му. Допълнително бе показан и автомобилът, с който Крум Дончев ще се състезава през сезон 2011 г. – Пежо 207 S2000. Колата е обстойно ревизирана и с напълно нова цветова схема.

Отборът е амбициран да се бори за спечелването на титлата в националния рали шампионат, както и да постави основата за бъдещи участия в състезания в чужбина в рамките на европейския рали шампионат (ERC – European Rally Championship). Подготовката за новия сезон върви по план като тестовете със състезателния автомобил продължават и в момента.

В рамките на споразумението за партньорство запазената марка на GLOBUL ще присъства върху автомобила, екипите на състезателите и облеклото на техническия персонал на GLOBUL Rally Team, които от своя страна ще участват в рекламни кампании и други инициативи на мобилния оператор. Както и досега, GLOBUL ще продължи да осигурява мобилна интернет връзка, благодарение на която пресслужбата на отбора разпространява ексклузивно новини, снимки и видео информация за представянето на тима директно от мястото на всяка надпревара.

Партньорството между GLOBUL, Крум Дончев и неговия екип датира от 2008 г. като най-успешният български рали състезател през последните години е участвал в рекламни кампании на оператора и е официален посланик на съвместната инициатива на GLOBUL и GERMANOS за безопасна употреба на мобилен телефон зад волана: Шофирай безопасно! Говори с HANDS-FREE!. Крум участва активно и в екопроектите на оператора в рамките на неговата програма за устойчиво развитие GLOBUL Green.

За GLOBUL е чест да бъде партньор на рали шампиона на България Крум Дончев. Сигурни сме, че ни очаква изключително интересен състезателен сезон и сме уверени в успеха на GLOBUL Rally Team. За нас това партньорство е уникална възможност да разширим популярността на нашата марка и отново да потвърдим своя ангажимент в подкрепа на българския спорт – коментира г-н Николаос Хумис, главен търговски директор на GLOBUL.

Липсват достатъчно силни думи, с които да опиша радостта си в този момент. Чувствам се изключително щастлив, че зад идеята, наречена моторен спорт, в частност рали, застава GLOBUL – допълни от своя страна Крум Дончев. – Това е компания, която през годините доказа по какъв начин трябва да се стимулира българският спорт, да се подкрепят неговите приоритети, ценности и идеали. Създаването на GLOBUL Rally Team е основна стъпка в доказването на това твърдение. Програмата ни през сезон 2011 включва участие в националния рали шампионат. В края на годината се надяваме да се състезаваме в един или два кръга от ERC като част от подготовката на тима за 2012 г. с пълна европейска програма. В тази връзка бих искал да изкажа дълбока благодарност към целия екип на GLOBUL, представителите на висококачествените немски моторни масла MABANOL, компаниите Oiltanking, Desy и Tritex. Пожелавам на отбора и всички, които подкрепят GLOBUL Rally Team, мигове, изпълнени с положителни емоции през сезон 2011.

***
GLOBUL e търговската марка, с която Космо България Мобайл ЕАД предлага мобилни телекомуникационни услуги в България. Компанията е 100% собственост на COSMOTE, мобилния оператор с най-широко присъствие в Югоизточна Европа. Към края на 2010 г. GLOBUL има 3,9 милиона потребители, услугите на компанията са достъпни за 99.98% от населението на България и на 99.23% от територията на страната, а UMTS мрежата на компанията покрива 88.96% от населението на страната. В GLOBUL и GERMANOS в момента работят над 2,300 специалисти. Към края на 2010 г. абонатите на COSMOTE Group са 21 милиона в страните от Югоизточна Европа.

 
 

Снимки


 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте