Honda пуска конкурент на Capture в Европа

Общи 20 декември 2013 | Speed-Press.com A- A+ 7070 посещения | без коментари

Honda ще пусне европейска версия на новия си компактен кросоувър Vezel, направен на платформата на Jazz/Fit. Вече продават автомобила в Япония на цена от 1,87 млн. йени (13 268 евро). Това е японският отговор на все по-разрастващия се сегмент, в който основни играчи в Стария свят са Renault Capture, Peugeot 2008, Nissan Juke и Ford Ecosport. В европейските шоурумове на марката Vezel ще се появи през 2015 г., а в САЩ – от втората половина на 2014 г.
В Япония предлагат модела в хибридна версия, която съчетава 1,5-литровия двигател с директно впръскване Earth Dreams и 7-степенната трансмисия с два съединителя с 22-киловатов електромотор. Стандартната бензинова версия върви с вариатор. Засега вариантите, които Honda ще подготви за Европа, не са уточнени. Официално обаче е заявено, че името ще остане същото поради глобалния характер на модела. Японското наименование идва от думата „безел“ (монтиране на скъпоценни камъни, ринг в часовник), но буквата „б“ е заменена с „в“, тъй като японците често не ги различават.

 
Ключови думи:   honda
 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте