Hyundai i40 бe оценен с 5 звезди от Euro NCAP

Общи 26 август 2011 | Speed-Press.com A- A+ 7630 посещения | без коментари

Новият Hyundai i40 получи максималната оценка от 5 звезди от независимата организация за оценка на безопасността на автомобилите Euro NCAP. Резултатите от взискателните тестове нареждат i40 сред най-сигурните автомобили в D-сегмента.

i40 е петият пореден модел на Hyundai, оценен с максималните 5 звезди в изключително прецизната програма за оценяване на Euro NCAP след суперминито i20, компактния MPV ix20, хечбека i30 и компактния SUV ix35.

Новият i40 получи оценка от 92% в категорията „ защита на възрастни в купето”, като регистрира максимален брой точки в теста за страничен удар. Освен това подглавниците и седалките бяха специално отличени, тъй като осигуряват надеждна защита срещу камшичен удар в случай на сблъсък отзад.

В категорията „защита на деца в купето” i40 получи впечатляващите 86%, представяйки се отлично в изпитанията както за 18 месечни, така и за 3 годишни малчугани. Оценката по критерия за „защита на пешеходци” е 43%, като предната броня регистрира максимален брой точки за добрата защита, която осигурява за краката на пешеходците.

Електронната програма за стабилност, системата за ограничаване на скоростта и напомняне за употреба на предпазните колани допринасят за постигането на резултат от 86% в категорията „помощни технологии за безопасност“. Пасивните и активните системи за безопасност на i40 дори надвишават изискванията на Euro NCAP за 2011 г.

Алън Ръшфорт, старши вицепрезидент и главен оперативен директор на Hyundai Motor Europe, коментира: “5-те звезди от Euro NCAP, присъдени на i40, допълнително подчертават нашата най-висока загриженост за сигурността на клиентите на Hyundai. Това е още една причина частните и корпоративни клиенти в сегмент D да предпочетат i40, като сред впечатляващия списък с качества на автомобила изпъкват сигурността, първокласното качество, ефективността и богатото базово оборудване. Нашият гаранционен пакет без конкуренция „Пет години тройна грижа“ прави i40 дори още по-привлекателен.“

Уникалният гаранционен пакет „Пет години тройна грижа“ на Hyundai предоставя на клиентите абсолютно спокойствие, състоящо се в 5-годишна пълна гаранция, 5 години безплатна пътна помощ, както и 5 години безплатни прегледи на техническото състояние.

 
Ключови думи:   euro ncap, hyundai
 

Снимки


 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте