Hyundai Santa Fe отново лидер в своя клас

Общи 03 декември 2007 | Auto-Press.net A- A+ 1386 посещения | без коментари

- През 2008 Hyundai атакува пазара и с новия по-голям модел ix 55

С над 600 продажби за първите десет месеца на 2007 година Hyundai Santa Fe запазва абсолютното лидерство в класа на големите високопроходими автомобили у нас. Според официалната статистика на СВАБ за периода той е два пъти по-предпочитан от основните си конкуренти в SUV2 сегмента Volkswagen-Tuareg (317 продажби), Toyota RAV 4 (312), Mercedes M-Class (304). Моделът на Hyundai беше най-продаваният голям всъдеход в България и през 2006 година.

С постигнатите до октомври включително резултати Santa Fe отбелязва ръст от 50% в продажбите в сравнение със същия период на миналата година. По прогнози на вносителя на Hyundai у нас Индустриал Комерс възходящата тенденция ще се запази и до края на 2007 година. За това ще допринесе и специалното зимно предложение на компанията, която вече предлага Santa Fe с 2,2-литров дизелов двигател с опция за увеличаване на мощността от стандартните 155 к.с. до 186 к.с.

Отличните продажби на Santa Fe сe дължат на уникалната комбинация от сигурност, мощност и елегантен дизайн. Към това се прибавят гаранцията от 5 години или 150 000 км. пробег, както и опцията за 7-годишен лизинг. За постигнатите резултати обаче трябва да благодарим най-вече на клиентите си. Техният избор е най-добрата препоръка за Santa Fe и Hyundai, обясни Савина Константинова, прокурист на Индустриал Комерс. "Очакванията ни са догодина да запазим лидерството си в класа на големите високопроходими автомобили. Затова ще допринесе и новият и по-голям модел ix 55, който ще излезе на европейския пазар през октомври 2008 година, прогнозира още Константинова.

Освен с 2,2-литров дизелов двигател, у нас Santa Fe се предлага и в 2,7-литрова бензинова модификация. Тя е с мощност 188 конски сили при 6000/мин. Дизеловият модел може да бъде както с 5-степенна, така и с автоматична скоростна кутия. Горивото се доставя чрез последно поколение Common Rail инжекционна система. Новите компютърно регулирани и водно охлаждани клапани на автомобила намаляват емисиите на вредни газове, като така покриват европейските екологични норми на стандарт Евро 4.

Santa Fe е оборудван с най-модерните системи за контрол и безопасност ABS/TCS/EBD/BAS/ESP. Предлага се с общо 12 броя въздушни възглавници, като на предните седалки са по протежение на цялата дължина на купето. Така дори пътниците на третия ред получават необходимата защита. Промоционалната оферта на автомобила включва фабрично вградена аудиосистема и климатроник с двузонална регулировка и допълнително отопление за пътниците на третия ред, както и мултифункционален волан.

Сред екстрите, на които ще се радват избралите Santa Fe, са също чистачки със сензори за дъжд, специална система за размразяване на предното стъкло и възможност за използване на съвременна навигационна/аудио/DVD система със софтуер за България.

 
 

Снимки


 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте