INFINITI EMERG-E: нов подход към спортните автомобили

Общи 06 март 2012 | Speed-Press.com A- A+ 5720 посещения | без коментари

Луксозната японска марка спортни автомобили Infiniti днес, в рамките на 82-рия Женевски автосалон, показа първия си концептуален модел на спортен автомобил с централно разположено задвижване, наречен INFINITI EMERG-E.
Освен това Infiniti потвърди, че ще произведе лимитирана серия от 200 автомобила от модела FX Sebastian Vettel с мощност 420 к.с. за европейските и близкоизточните пазари, както и че ще намали емисиите на световния си рекордьор Infiniti M Hybrid до 159 г/км.
INFINITI EMERG-E е физическо доказателство за намерението на Infiniti да произведе дързък иконичен модел, вписващ се в ангажимента на марката за вдъхновена динамика и предвестник на набора от вълнуващи нови технологии, които компанията ще приложи като част от усилията си да прави впечатляващи и издръжливи спортни автомобили.
Това е първият модел на Infiniti, разработен в Европа. С неговите напредничави технологии Infiniti стана част от инициативата Технологичен стратегически борд на британското правителство, чиято цел е да ускори настъплението на колите с нисковъглеродни емисии по нашите пътища.
Спортната кола е с мощност 402 к.с., с централно разположено комбинирано задвижване от два електромотора и помощен двигател с вътрешно горене. Тази система може да се ускори от 0 до 100 км/ч само за четири секунди, а от 0 до 224 км/ч – за 30 сек. Въпреки това тя предлага вълнуващо придвижване в града с пробег 50 км при нулеви емисии. Когато удължаващият пробега бензинов двигател се задейства успоредно с двата електромотора, той изпуска в атмосферата едва 55 г/км СО2.
В компактния, дълъг едва 4,464 м двуместен INFINITI EMERG-E са събрани два електромотора, пакет литиево-йонни батерии, четири реверсивни прекъсвача, трицилиндров двигател с вътрешно горене и горивен резервоар. Всичко това е поместено в изключително аеродинамична лека каросерия, отличаваща се с плавния дизайн, присъщ единствено за Infiniti.

 
Ключови думи:   emerg, hybrid, Infiniti, sebastian vettel
 

Снимки


 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте